Снимка: БулфотоВарненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна,

...
Снимка: БулфотоВарненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна,
Коментари Харесай

ВОС осъди баща и син за отглеждане и разпространение на канабис

Снимка: Булфото

Варненският областен съд утвърди съглашение, постигнато сред Окръжна прокуратура- Варна, 47-годишния Милен Райчев и 25-годишния му наследник Виктор Райчев, с което двамата се признават за отговорни, че отглеждали и държали без съответно позволение високорискови наркотични субстанции за разпространяване, оповестяват от пресцентъра на правораздавателния орган.

Пред съда те обявиха, че са съгласни с постигнатото съглашение и се отхвърлят от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.
Страните по делото одобриха за несъмнено открито, че от неустановена дата до 10.07.2019 година в две къщи в град Суворово двамата мъже в съучастничество като съизвършители са отглеждали общо  61 броя растения от рода на конопа. Освен това Милен и Виктор държали за разпространяване 1883,78 грама марихуана на обща стойност 11 302,68 лв.. 
Варненският областен съд, утвърди съглашението, откакто реши, че същото не опонира на закона и морала.
За развъждането на конопа 25-годишният Виктор и 47-годишният Милен одобриха да търпят санкции 2 години „ отнемане от независимост “ с 4 годишен изпитателен период и 5 000 лв. санкция за всеки от тях. За държането на опиати за разпространяване, всеки от двамата е наказан на 3 години затвор с 5 години изпитателен период и санкция от 10 000 лв.. Милен Райков и Виктор Райков ще търпят по- тежкото от двете наложени санкции.  
В тежест на подсъдимите са и направените по наказателното произвеждане разходи в размер на 554,91 лева, които двамата следва да платят поравно в интерес на Държавата.
Постановеният правосъден акт е финален и има последствията на влезнала в действие присъда. 
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР